Aurul României și spatele românilor
Într-o țară vândută de diverșii guvernanți în ultimele trei decenii la kilogram și la tonă, la baril și la hectar, cel mai tare ne doare că ne sunt vândute speranțele, anii de viață și viitorul copiilor noștri!
Peste cinci milioane de români au plecat în pribegie, forțați de datorii, de lipsa unui loc de muncă sau poate mânați de dorința de a face mai mult și mai bine decât li se permitea acasă.
Unii, cam 15 milioane, au decis să rămână și să lupte în fiecare zi cu greutățile, sperând că la un moment dat se va schimba ceva în bine. Orice!
Alții, adevărații profitori de vremuri grele, au activat în diverse partide politice și cu puține excepții au sfâșiat vieți, au umilit familii, copii, adulți și bătrâni, având grijă doar de ei și de ai lor. Restul? Să se descurce așa cum vor putea!
Funcționarul care te umilește la un ghișeu sau oriunde altundeva este “pila” lor, prețurile alimentelor și ale utilităților sunt calculate de ei pentru stăpânii din afară, nicidecum pentru cei care i-au votat.
“Ține-i săraci și înfometați, și când o să le dai un colţ de pâine o să-ți sărute mâna” spunea Stalin, probabil mentorul și icoana conducătorilor României până în ziua de azi.
În tot acest tăvălug mulți au uitat de cuvinte ca demnitate, decență, respect sau patriotism. Au încercat din răsputeri să implementeze politica lui “scapă cine poate” în timp ce ne vindeau resursele, fabricile, forța de muncă și viața.
Patrioții, românii, oamenii decenți și curajoși au fost dați la o parte, meniți uitării, dar iată că democrația și spiritul românesc autentic dau naștere la noi forme de apărare a României și a poporului său.
Am participat cu o atitudine critică, trebuie să recunoaștem, la conferința AUR “Reconstruim România”.
Am mers printre oamenii prezenți la eveniment, neștiind la ce să ne așteptăm, dar am fost plăcut impresionați că majoritatea celor prezenți analizau atent mapele oferită la intrare cu “Programul de guvernare AUR în 15 pași”, comentând între ei măsurile propuse pentru România.
Conferința a început cu intonarea imnului României, un moment de respect adânc arătat de toți participanții și a continuat într-un tempo plin de energie în care au fost prezentate soluții pentru provocările actuale ale economiei, dar și pentru greutățile cu care ne confruntăm în viața reală.
L-am ascultat cu atenție pe senatorul AUR Sorin Lavric, care a intrat direct în subiect vorbind despre pericolul piederii complete a suveranității României, despre necesitatea micșorării numărului de parlamentari, despre implementarea unui proces politic decizional suplu și rapid, dar și despre protejarea resurselor naturale printr-un Fond Suveran care să protejeze interesele țării și ale românilor.
În acest moment aceste resurse sunt exploatate la maxim de companii străine, fără ca România să beneficieze de redevențe corecte, cel puțin comparabile cu cele din alte state europene.
Mi-am adus aminte cu amărăciune de acea expresie românească “Munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă!” și sincer, i-am dat dreptate lui Sorin Lavric.
Da, avem nevoie de un control pe bogățiile naturale ale tării noastre și ca român nu vreau să mai aud vreodată, așa cum s-a întâmplat acum câteva luni, că reprezentanții unei companii străine s-au dus și au bătut cu pumnul în masă la Cotroceni, în biroul președintelui țării pe motiv că nu vor să plătească redevențe pentru petrolul pe care aceștia îl extrag din zăcăminte românești!
În continuare a vorbit medicul Ștefan Oprea, membru al Comisiei AUR pentru Sănătate, care a propus soluții constructive și de bun simț pentru a avea grijă în mod organizat de una dintre resursele cele mai importante: sănătatea românilor!
Construirea de spitale județene noi, aliniate la standarde moderne, a fost prima temă abordată de Ștefan Oprea și pe bună dreptate. Infecțiile nosocomiale sunt una dintre cele mai mari amenințări la adresa pacienților unui spital, iar acest lucru a dat naștere la recenta zicală românească “Intri cu o boală și ieși cu șapte”.
Câte o policlinică modernă la maxim 25.000 de locuitori, medicina de prevenție și medici de familie care să nu mai fie sufocați de sute de hârtii pentru fiecare pacient sunt soluții constructive care vor aduce un impact pozitiv în calitatea vieții și a sănătății românilor.
Alături de amenajarea de facilități și săli de sport multifuncționale, deschise publicului, vor avea efecte benefice asupra întregului sistem de sănătate, a mai transmis Ștefan Oprea care ne-a adus aminte de unul dintre cele mai vechi dictoane medicale: “A preveni este mai ușor decât a vindeca!”.
Despre fiscalitate, nivel de trai și mediu privat a vorbit dl Alexandru Săraru, membru al Consiliului de Conducere AUR.
Poate mai abrupt decât ceilalți vorbitori, după spusele domniei sale, i-a revenit sarcina dificilă de a vorbi despre bani.
Despre banii care se scurg din buzunarele românilor pe taxe și impozite, despre faptul că România are cele mai mari taxe pentru angajați din întreaga Uniune Europeană. Despre un adevărat război pe care partidele aflate la putere l-au avut cu românii prin închiderea fabricilor și a uzinelor, despre românii rămași fără locuri de muncă, fiind condamnați la sărăcie și forțați să emigreze pentru a-și câștiga existența.
“Două zile pe săptămână muncim să plătim taxele pentru stat, iar încă o zi o muncim pentru a plăti TVA-ul… Este una dintre cele mai mari poveri fiscale din Europa și cea mai mare din Europa de Est! În alte state, aceste taxe se întorc populației prin servicii: siguranță, sănătate și educație”, a continuat dl Săraru, specificând că “Noi plătim din nou aceste servicii, pentru copiii noștri plătim meditații, pentru sănătate plătim spitale private, iar infrastructură vedeți că nu avem!”.
Taxarea trebuie să scadă la maxim 25% iar salariul minim trebuie să fie adus la pragul de 5.000 de lei a mai spus dl Săraru. Amintind că în România creșterile salariale au fost posibile mereu doar pentru parlamentari, ministri, primari și președinti de consilii județene, dar mereu imposibile pentru restul populației, lăsată să se descurce cum va putea cu valul de scumpiri care ne-a afectat pe toți.
“Numai OMV-ul a fost scutit de două miliarde, deci să nu mai spună nimeni că nu se poate!”, a mai spus dl Săraru menționând că statul român știe doar să ia, iar asta doar de la firmele românești, nu și de la firmele străine care sunt lăsate să-și externalizeze profitul în tările unde sunt înregistrate.
Surpriza conferinței a fost în persoana actorului și a omului de afaceri Mugur Mihăescu, cunoscut mai ales pentru rolurile pline de umor prin care acesta a satirizat clasa politică românească, sistemul de valori răsturnat de noii îmbogățiți apăruți în anii ‘90, vocalizând în același timp și părerea neaoșă a românului de rând obligat să se adapteze noilor realități.
Am văzut un Mugur Mihăescu serios și profund, un om care a tras un semnal de alarmă cu privire la un sistem de educație neadaptat realităților economice, un sistem al fabricilor de diplome, nu unul dedicat includerii absolvenților în piața muncii.
Reînființarea școlilor de meserii este una dintre prioritățile României a declarat dl Mihăescu, subliniind totodată necesitatea echilibrării ofertei universitare cu piața muncii.
“Ce faci tată după ce termini școala? Nu știu, mă duc…. Acestea sunt perspectivele pe care acești indivizi le oferă copiilor noștri! Acesta este viitorul pe care ei ni-l oferă!” a remarcat cu amărăciune Mugur Mihăescu.
“Haideți să redăm demnitatea cadrelor didactice, să ne asigurăm că pe piața muncii profesorale intră cadre didactice pregătite” a mai spus vorbitorul făcând referire la situația remunerațiilor prea mici din sistemul de învățământ.
Actorul a atras atenția și asupra curentului “woke” care este un pericol la adresa tinerelor generații și care încearcă să distrugă valorile morale, tradiționale și culturale ale României, la fel cum incearcă și în alte state civilizate ale lumii.
Un exemplu dat de acesta s-a referit la confuzia provocată în mod intenționat cu privire la gen de către activiștii “woke” chiar și în rândul copiilor de patru ani.
“Nu este posibil să fim împotriva naturii umane!” a spus Mihaescu și nici nu este posibil ca minoritatea să dicteze majorității!
În încheierea evenimentului a luat cuvântul Eugen Popescu – coordonator al Comisiei AUR pe politică externă și români de pretutindeni.
Dl Eugen Popescu a afirmat în termeni duri, dar corecți, că de 30 de ani România duce o politică în genunchi cu majoritatea partenerilor săi externi, fie ei europeni sau nu. În discursul său despre demnitate politică și națională dl Popescu a declarat că politica externă trebuie făcută în interesul românilor, atât pentru cei aflați în țară, cât și pentru cei aflați în afara țării.
“Dorim să rămânem în Uniunea Europeană și vrem să fim în continuare parteneri NATO, am observat că există televiziuni care afirmă contrariul despre AUR, dar este fals! Dorim să facem parte în continuare din UE și NATO! … În Republica Moldova sunt trei milioane de români despărțiți de patria mamă prin pactul Ribbentrop – Molotov. Vrem să aducem acești români și Basarabia acasă, acolo unde îi este locul!”
Obiective de politică externă care să ajute românii de pretutindeni, proiecte pentru educație, o legislație care să sprijine mediul privat, un sistem bancar cu dobânzi decente, la nivel european, dedicat pentru cei ce vor să-și cumpere o casă, pentru fermieri sau pentru cei care doresc să-și deschidă o mică afacere, exploatarea resurselor naționale cu prioritizarea României ca beneficiar, valori tradiționale și creștine, conștientizarea mândriei de a fi român, sincer nu am văzut nicăieri pericolul trompetat de diverse televiziuni că AUR ar fi un partid de extremiști, neo-legionari sau altfel de bazaconii inventate.
Am văzut oameni decenți, cu dragoste de țară și care vor să facă ceva pentru români. Este greu de crezut, dar ei chiar există!
Să ne uităm și la ceilalți din spectrul politic românesc. Stați liniștiți, nu au timp de noi. Tocmai au făcut rocada la putere și în ministerele României, ca un joc de șah, dar jucat cu zaruri măsluite ca la barbut, un joc la care din păcate tot noi pierdem.
Mama ei de mămăligă! Atenție că frige, dragi conducători, iar la anul îi va opări foarte tare pe toți cei care cred că datoria noastră este să-i ducem în spate, pentru că ne dețin probabil pe firmă, minister sau persoană fizică!
Vreti sa sustineti acest proiect media? Ne puteti sustine prin Patreon! Apasa AICI